Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ráda upřesním, pan Reček vysvětlil platby státu za hlas, ale hlasy pro strany, které nedosáhnou 5% se poté dělí do mandátu pro strany nad 5% a v poměru....

0 0
možnosti

Ano, to jsem opomenul, že do je do 5% hlasů.

0 0
možnosti

... a ta strana dostane 1.5% (nebo dokonce 3%) a měla by tedy správně dostat 3 židličky (nebo dokonce 6), jenže díky klausuli (a také "zemanuli" dané rozdělením na volební okrsky) na těch židličkách zasednou ANO, socdem a komunisti.

A dokud se ty malé strany nebudou schopny dohodnou a kandidovat na společné listině s programem zavedení skutečně poměrného systému, ta dobře jim tak.

0 0
možnosti

Líbilo by se vám to, že letos podobně jako ve volbách r.1929 do parlamentu by mělo 17 stran jen jednoho svého poslance? Tehdy neexistovalo procentuální omezení. Jen Němci postavili svých 12 stran, Maďaři méně, pak Slováci, Rusíni, Poláci, také židé. Několik stran měly různé církve. Naši předkové měli bohatší výběr8-o!!

0 0
možnosti

Vaše volba malé liberální strany bude mít efekt jedině tehdy, pokud ta strana získá aspoň něco malého nad 3% hlasů. Pak by ročně pobírala od státu něco přes 6 miliónů korun. Pokud by získala 1,5% hlasů, tak by dostala jednorázově za každý získaný hlas aspoň stovku Kč. To dostanou jednorázově všechny strany se ziskem nad 1,5% hlasů. Tak dobře zvažujte komu dáte ten hlas.

0 0
možnosti

Takove chytracinky mam ze vseho nejradsi. Vy zvaste svoji volbu, ja uz mam jasno.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS