Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

„Podmínky získání dotací se v období 2014 až 2020 podstatně zjednodušily. Většina firem i podnikatelů v dobré ekonomické kondici má na dotace nárok. Krátce řečeno, rok 2016 je ta nejlepší doba pro čerpání dotace.“

Ing. Tomáš Budinský, obchodní ředitel, AVE FINANCE s. r. o.

Pan Budinský umí předvídat budoucnost a ví, co se stane v r. 2020. Já volit směr evropských elit nebudu a doufám, že takové firmy budou minulostí. Firmy a podnikatelé v dobré kondici státní dotace nepotřebují. Krátce řečeno, žádná doba není vhodná pro čerpání dotace.

Petr Hlinomaz, živnostník

0 0
možnosti
Foto

Nelze považovat za dotaci profinancování investic z EU do kruhových objezdů, pokud jsou na ně západní motoristé zvyklí. Jde tu o vytvoření stejných podmínek pro všechny. Dnes je velmi dobře vidět, jaký impuls k rozvoji těm sídlům v Česku, které je uměly využít.

0 0
možnosti
DB

dnešní ekonomická situace je poněkud velmi komplikovaná a pokud neznáte SAYův zákon , nevíte jaká je produktivita práce a neznáte metody vládnutí, asi by bylo lepší o tom nepsat...

dotace vždy byly, jen se jim jinak říkalo...a dotuje se vždy to, co vládnoucí chce aby bylo, i pražské metro bylo silně dotováno a dnes to nikomu, kdo ho používá nevadí a nezakazuje jako nesmysl.....takž jde spíše o to, jak a kolik a co se dotuje....tedy jinými slova..jak moc jsme schopni peníze, které můžeme dostat, velmi rozumně utratit a ne jen nerozumně..a to není chyba dotací ale chyba naše...neumíme to...a nemáme vize a nemáme nápady ...jen rozhledny pod kopcem...to je málo...

0 3
možnosti
VD

Bavíme se ale především o Evropských dotacích, kde praxe je "ne na co a k jakému účelu", ale "tady jsou peníze a je nutné čerpat, čerpat na cokoliv, abychom o ně nepřišli"!???. V tom vidím nebetyčný rozdíl.

Když jste vzpomněl Metro, to byl blahé paměti uvážený chtěný dlouhodobý cíl a byla to "státní zakázka" financovaná ze státního rozpočtu. Proti takovému utrácení peněz nikdo nic nemá (a ani jako dotaci to nevnímám). Podobně, pokud bychom dnes měli takto např. vybudovanou dálniční síť (25 let na to mohlo stačit) a ostatní infrastrukturu .... . Proč ne.

Ale tady se přes EU pouštějí do ekonomiky miliardy, pro jejichž uplatnění se následně teprve operativně hledá rádoby smysluplný účel (z praxe vím, jak takové projekty skutečně vypadají). Výsledkem je nízká efektivnost jejich využití, často jejich maření a všechny neduhy již výše popsané (deformace trhu, podvádění, korupce, ....).

A co se týká toho, co je rozumné a čí je to chyba. Domnívám se, že větší míru zodpovědnosti má vždy ten, kdo dává (hlídá si účel a nakládání), než ten kdo bere. Ano, na jedné straně souhlas s tím, že na to nejsme připraveni a neumíme to, ale jaký to má potom smysl? Dejte "chudákovi" na ulici milión a uvidíte jak "efektivně" s ním dokáže rychle naložit!??? To chceme? Nebylo by lepší za ty peníze pro toho "chudáka" něco udělat, aby jim nebyl a aby jejich počet nám tady nenarůstal?

2 0
možnosti
VD

Ano, dotace jsou hodně čertovským dílem.

Jenže je to dnešní způsob ovládání společnosti. Ano, je značně neefektivní, peníze jsou vyhazované oknem.

Jejich primárním smyslem není něco zlepšit, ale ovládat .... , je nespravedlivý, protkaný korupcí a podváděním .... .

Ale na tomto systému stojí fungování a existence EU. Zrušte dotace a rozpadne se EU.

Co s tím chcete dělat? Máte tak široká ramena?

0 0
možnosti
PH

Čím více dostane Strana svobodných občanů získá více hlasů ve volbách, tím je bude mít širší.

0 0
možnosti
MS

Ten článek byl krásný do odstavce,kde jste se snažil vtipně tajuplně pojmenovat název strany.Úplně zbytečná komplikace pro čtenáře.

0 0
možnosti
PH

Jenže čtenář si musí uvědomit, že ty vědomosti nemám sám od sebe. Kdybych nenapsal nic o straně, bylo by to velice nekorektní. Koneckonců se přeci po nás chce psát zdroj informací. Že se jedná o politickou stranu je pochopitelné, když je to článek o politice. Pusťte si přílohový materiál. To je ode mne vtípek č. 2. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.