Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení diskutující, v Praze všechno většinou probíhá v klidu, tak to prosím nezveličujte. Stejně je otázka, zda-li se zákaz bude dodržovat. Nikdo nejezdí pro své potěšení jen tak, nýbrž se jedná o pracovní náplň. Je to poctivá práce jako každá jiná. Případné nehody nemohou být důvodem činnost rušit, a tím zákazem se jedná o likvidaci. Ať si politici z magistrátu nejdříve zametou pod svým prahem. Budují cyklostezky a je jim jedno, že se musí projíždět pěší zónou.

0 0
možnosti

Procházím centrem Prahy téměř každý den a klidem bych to nenazval, místo sledování památek (nebo čehokoliv jiného) musí všichni sledovat Segwaye, aby se mu vyhnuli. Takové monstrum mezi chodce jednoduše nepatří a je chyba, že se to neutnulo dřív.

0 0
možnosti
Foto

To lidem s duší otroka, kteří potřebují svého pána a dohlížitele, nevysvětlíte. Svou roli hraje i obrovská míra sobectví a zášti k čemukoliv, z čeho oni sami nemají prospěch.

0 0
možnosti

Panebože, to je argumentace. "Lidé s duší otroka ..." jen proto, že nehodlají vyklízet pole líným turistům, kteří by si památky prohlíželi nejlépe vleže ? :-P

0 0
možnosti
Foto

Problém je v tom, že chodník je monopolně poskytovaný veřejný statek. Co člověk, to jiný názor na jeho využití. Je jasné, že když někdo přijde na neobvyklý způsob jeho využití, které nějak otravuje ostatní uživatele tohoto statku, je nejjednodušším způsobem zakázat toto nové využití. Pomalu ale jistě jsme zbavováni různých kousků svobod. Myslím, že určitou alternativou jsou tzv. sdílené prostory.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Sd%C3%ADlen%C3%BD_prostor

0 0
možnosti
Foto

živnostník, který se neumí uživit jinak, než půjčováním vehiklů, ohrožujích bezpečnost chodců, by měl opravdu raději skončit

4 3
možnosti

Segway zabírá na šířku prostor nejméně dvou lidí, takže pokud jezdí po chodníku, musí nutně omezovat chodce. A to jenom proto, že línému turistovi se nechce projít ani historickým centrem Prahy pěšky.

10 0
možnosti

A co kdybychom rovnou zrušili hromadnou dopravu? Těším se až zase politici budou zase probírat obnovení tramvajové na Václaváku. Tím bude likvidace vycházkářů dovršena.

0 1
možnosti

„Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého“ (John Stuart Mill) víc netřeba dodávat..

6 0
možnosti

To je nesmyslné tvrzení. Proč si myslíte, že by s Vámi uvedený pán souhlasil? Ten zákaz bude platit pro všechny. Auta omezují mou svobodu velmi, každý den! To patří k charakteristice každodenního života lidí ve městě.

0 0
možnosti

Segway je motorové vozidlo a jako takové na chodník nepatří.

Majitelé půjčoven využili momentu překvapení a dřív, než je stačil někdo praštit přes prsty, nakoupili vozítka a pak k nim přikoupili vyjádření ministerstva dopravy, že vozidlo Segway je chodec.

:-/

Své podnikání založili na okázalém ignorování zákona, není proč je litovat.

A vozítka jim nikdo nebere, mohou je klidně používat i dále k tomu, k čemu jsou určena - k jízdě mimo veřejné komunikace. Anebo si je mohou odvézt domů do Ruska a zkusit srážet chodce tam. :-P

17 2
možnosti

Mimochodem - tohle platí třeba v Británii. Motorové vozidlo nemá na chodníku co dělat. Na silnici budou smět až poté, co získají homologaci jako všechna ostatní silniční vozidla. Do té doby pouze mimo veřejné komunikace.

Holanďani a Němci, vyžadují, pokud vím, registraci (a značku na vozidle), pohyb jen po cyklostezkách.

8 0
možnosti

Tak trosku demagogicke. Neplanuje se plosny zakaz. Budou pouze stanovena pravidla. Je to stejne jako kdyz investuje taxikar do auta a pak mu nekde daji zakaz vjezdu, zakaz zastaveni. A narovinu. Zavinili si to uzivatele sami svou bezohlednosti.

12 0
možnosti

Bude se jednat o plošný zákaz na P1 + velká část P2, patí celá P7... to nejsou pravidla, ale likvidace z trhu v oblasti turistického ruchu. Cyklisté také se chovají bezohledně. Proč ne také oni. Ne, že bych to chtěl, ale je to dobrá otázka.

0 6
možnosti

Segway nepatri do pesi zony, turisticke zony a na silnici uz vubec ne. Tak maximalne do skladu, mozna snad do rozlehle firmy, ale na verejne prostranstvi plne turistu ABSOLUTNE ne.

11 0
možnosti

Ale turisté to mají rádi. Většinou je místa dost pro všechny. ;-)

0 9
možnosti

Jsou zcela výjimečné situace, kdy k zákazu kývnu, myslím, že jsem během celýho života nekývl ani tolikrát, kolik má truhlář prstů na ruce. Ale segwaye k tomu patří.

11 0
možnosti

Taky mám občas takovou chvilku. U přechodu delší dobu svítí červená než zelená. Na jeden měsíc bych to na zkoušku prohodil. :-)

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS