Petr Hlinomaz

Liberálové nejsou vlastizrádci

11. 08. 2017 13:55:53
Miroslav Kalousek se dopustil hrubé urážky, když liberálně smýšlející označil za vlastizrádce. A to jenom proto, že si přejí referendum o setrvání v EU.
Politici se přes média napadají a poté rozumně na různých tiskovkách říkají, že by se to nemělo dělat. To se ví. Ví se také, že urážet občany by si politik také mohl odpustit.

Liberálně smýšlející si přejí zemi svobodnou a prosperující bez zbytečných státních zásahů. Členstvím v EU si tuto možnost blokujeme, protože evropská politika kráčí opačným směrem, smyslem projektu totiž nikdy nebylo aplikovat liberální myšlenky a vytvářet jimi prostředí bez zbytečné byrokracie a zásahů do volného trhu. Evropská unie je neslučitelná s liberálními myšlenkami, proto pro liberálně smýšlející není jiná možnost, než z EU vystoupit. Bohužel to není tak jedoduché. Bez řádné liberální či alespoň pololiberální vlády nemá smysl referendum uspořádávat, tudíž paradoxně s referendem momentálně vlastně ani nesouhlasím, poněvadž si takový krok vyžaduje plnou podporu vlády, která by rušila zbytečné dotace, plně podporovala podnikání, třeba i tím, že opět zlegalizuje "švarcsystém", a snažila se hospodařit s vyrovnaným rozpočtem. Taková vláda u nás neexistuje. Počkejme si na výsledky podzimních voleb, i když moc růžově to nevidím.

Uspořádávat referendum o setrvání v EU není zrovna momentálně vhodné, ale s vlastizradou u liberálně smýšlejících je to velice vzdálené k pravdě. EU pokřivuje přirozený trh a pokřivuje politiku, což má negativní vliv na celou společnost, protože občané se učí, jak legálně okrádat druhé. Takové nepravosti nelze řešit jinak než změnou politického systému. Změnit takový systém u nás nelze docílit jinak, než abychom opustili členství a svobodně spolupracovali se státy podobně jako Švýcarsko, protože je nám určován shora.

Každá změna politického systému s sebou nese nějaké nevýhody. Vzniklé škody vystoupením z EU by měly jít na vrub těch politiků, kteří s takovým systémem souhlasili a plně podporovali, protože legální politickou celokontinentální korupci nelze ospravedlnit. Normální politik nedává miliardy na samochválu politického systému. Za veškeré vzniklé škody vystoupením z EU nemohou nést následky liberálové, kteří chtějí právě problém řešit. Socialističtí politici prostě rádi hážou špínu na druhé, aby si zachovali čistý štít. Z morálního hlediska vystoupení z EU je správné. A jak může někdo být vlástizrádcem jenom proto, že prosazuje morální zájmy společnosti?

Nejsem vlastizrádce, nepamatuji si, že bych jím někdy byl.
Autor: Petr Hlinomaz | karma: 20.96 | přečteno: 794 ×
Poslední články autora